A Dora Optics hálózat nemzetközi szabványoknak is megfelelő magánkórház felavatására készül Marosvásárhelyen

A Dora Optics hálózat nemzetközi szabványoknak is megfelelő magánkórház felavatására készül Marosvásárhelyen

Marosvásárhely, 2024. Március 5. – A Dora Optics, a szemészeti egészségügyi szolgáltatások élenjáró erdélyi képviselője, örömmel jelenti be új magánkórházának felavatását Marosvásárhelyen. Az ünnepélyes megnyitóra március 9-én, szombaton, 11 órától kerül sor.

A Dora Optics által megvalósított 5,5 millió eurós beruházás eredményeként létrejött több mint 2000 négyzetméter területtel rendelkező magánkórház 30 fekvőbeteg ellátására alkalmas. Az intézmény a régió első olyan magánkórháza, amely maradéktalan megfelel a nemzetközi szabványoknak, és a legfejlettebb szemészeti technológiákat alkalmazza, ideértve a SMILE és Femto-LASIK dioptria műtéteket, retina műtéteket, korszerű szürkehályog műtéteket és műlencse beültetéseket. 

A 2008-ban alapított Dora Optics jelenleg 12 munkaponttal működik 4 megyében (Maros, Hargita, Kolozs és Szeben). Az elmúlt évek nagyléptékű növekedését követően 2021-ben indította el új magánkórházának fejlesztését, mely a régióban egyedülálló módon, kizárólag helyi, erdélyi magyar tőkéből jött létre. A kórházban új, 10 fős orvosi személyzet várja a betegeket, míg az ambuláns szakrendelés és a szemészeti vizsgálatok továbbra is elérhetők maradnak a Dora Optics központi munkapontján (Marosvásárhely, P-ța Mărășești nr. 21.).

Az új Dora Optics Kórház saját parkolóval, lifttel rendelkezik, biztosítva a betegek teljes körű kényelmét és ellátását. A szolgáltatások közé tartoznak konzultációk, vizsgálatok, kezelések, műtétek, mintavételek és analízisek, melyeket a szemészet, a kardiológia, a fül-orr-gégészet, valamint a plasztikai sebészet területén végeznek a szakorvosok. A klinika infrastruktúrája lehetővé teszi, hogy mindegyik szakterület saját műtővel rendelkezzen, így párhuzamosan több orvos is tud majd dolgozni. A kórház kétlépcsős fejlesztésen fog átmenni: kezdetben a 30 fős személyzet ambuláns szakrendelést lát el, valamint olyan műtéteket végez, amelyek legfeljebb egynapos beutalást igényelnek. A második lépésben lehetővé fog válni az összetettebb, altatásban történő műtétek megszervezése is, amelyek számára akár a huzamosabb fekvőbeteg-ellátás is biztosítható. A fejlesztés legfeljebb fél évet vesz igénybe. 

Dr. Madaras Zoltán, szemész főorvos, kiemelte: „Ez a kórház összesíti a Dora Optics hálózatának erősségeit, itt végezzük el mindazon kezeléseket és műtéteket, amiket a megyére és megyén túl is átívelő hálózatunkhoz forduló betegek igényelnek.” Fontosnak tartja kiemelni ugyanis, hogy a kórház nem pusztán a közvetlen közelében élőket szolgálja ki, hanem a teljes régiót, a környező megyék betegei számára kíván alternatíva lenni a sokszor elavult és túlterhelt állami ellátás mellett.

A Dora Optics új megvalósítása révén büszkén nyit új fejezetet az egészségügyi szolgáltatásai számára, mely kivitelezésében kifejeződik elkötelezettsége az innováció, valamint a magas szintű egészségügyi ellátás biztosítása mellett.

A Dora Optics, dr. Madaras Zoltán vezetésével, egy új technológia bevezetésével forradalmasítja a lézeres szemsebészetet, a SMILE® technológia ugyanis egy olyan újszerű eljárás, amely átértelmezi a dioptriák korrekcióját. Minimális metszések és elképesztő pontosság jár együtt a SMILE®  a Carl ZEISS Visumax® Femtosecond lézer technológiájával, mely segítségével a szakorvos mindössze 10 másodperces beavatkozás során éri el a dioptriák csökkenését. Az eljárás fájdalommentes, gyors és hatékony megoldás, egy innovatív és biztonságos gyógymódot kínál a dioptriák korrigálására.  

Dr. Madaras Zoltán így fogalmazza meg a kórház elsődleges célkitűzését „Minőségi egészségügyi ellátást szeretnénk biztosítani a környéknek, valamint tudásunkkal hozzájárulni a helyi és regionális egészségügy színvonalának növeléséhez. Tesszük ezt egy olyan kórház keretében, ahol szívesen kezeltetném magam, vagy akár a családomat.” 

További információ:

Zalán Szakáli, PR és kommunikációs menedzser, zalan.szakali@wearezakali.com, 0746 075 529.