Rețeaua Dora Optics se pregătește să inaugureze un spital privat,în Târgu Mureș, conform standardelor internaționale

Rețeaua Dora Optics se pregătește să inaugureze un spital privat,în Târgu Mureș, conform standardelor internaționale

Târgu Mureș, 5 martie 2024 – Dora Optics, clinica de top a serviciilor de sănătate oftalmologice din Transilvania, anunță cu bucurie inaugurarea noului său spital privat din Târgu Mureș. Ceremonia de deschidere va avea loc, sâmbătă, 9 martie, începând cu ora 11:00.

Ca rezultat al investiției de 5,5 milioane de euro realizate de către Dora Optics, s-a construit un spital privat cu o suprafață de peste 2000 de metri pătrați, capabil să asigure îngrijire pentru 30 de pacienți internați. Instituția este primul spital privat din regiune care se conformează, în totalitate, standardelor internaționale și aplică cele mai avansate tehnologii oftalmologice, inclusiv intervenții chirurgicale dioptrice SMILE și FemtoLASIK, intervenții chirurgicale la nivelul retinei, intervenții chirurgicale moderne pentru cataractă dar și implanturi de cristaline artificiale. 

Fondată în 2008, Dora Optics operează în prezent cu 12 puncte de lucru în 4 județe (Mureș, Harghita, Cluj și Sibiu). După extinderea semnificativă din ultimii ani, în 2021, Dora Optics, a demarat dezvoltarea noului său spital privat, unic în regiune, construit exclusiv din capital autohton. Spitalul dispune de un personal medical format din 10 specialiști, iar consultațiile ambulatorii și examinările oftalmologice rămân disponibile la centrul principal Dora Optics (Târgu Mureș, Piața Mărășești nr. 21).

Noul Spital Dora Optics dispune de parcare proprie, lift, facilități ce asigură un confort sporit pacienților. Printre serviciile oferite se numără consultații, examinări, tratamente, intervenții chirurgicale, recoltări și analize, efectuate de către medici specializați în oftalmologie, cardiologie, ORL și chirurgie plastică. Infrastructura clinicii permite fiecărui domeniu să aibă propriul său bloc operator, permițând astfel mai multor medici să lucreze simultan. Spitalul va trece printr-un proces de dezvoltare în două etape: inițial, personalul de 30 de persoane va oferi servicii de consultații ambulatorii și va realiza intervenții chirurgicale care necesită internare de maxim o zi. În a doua etapă, va fi posibilă organizarea intervențiilor chirurgicale mai complexe, efectuate sub anestezie generală, pentru care se poate asigura și îngrijirea pe termen mai lung. Dezvoltarea va dura cel mult 6 luni.

Dr. Madaras Zoltán, medic primar oftalmolog, doctor în științe medicale, a subliniat: „Acest spital adună toate expertiza rețelei Dora Optics; aici efectuăm toate tratamentele și intervențiile de care au nevoie pacienții care se adresează rețelei noastre județene și regionale” Este important să se evidențieze faptul că spitalul nu servește doar pe cei care locuiesc în imediată apropiere, ci întreaga regiune, dorind să ofere o alternativă pentru pacienții din județele învecinate, în contrast cu sistemul public adesea depășit și supraîncărcat. 

Prin noul său proiect, Dora Optics deschide cu mândrie un nou capitol în serviciile sale de sănătate, exprimându-și angajamentul față de inovație și furnizarea de îngrijiri medicale de înaltă calitate.

Dora Optics, sub conducerea dr. Madaras Zoltán, revoluționează chirurgia oculară cu laser prin introducerea unei noi tehnologii. Tehnologia SMILE® redefinește corectarea dioptriilor prin minimalizarea inciziilor și o precizie uimitoare, folosind tehnologia cu laser Carl ZEISS Visumax®. În doar 10 secunde, specialistul obține reducerea dioptriilor într-o intervenție complet nedureroasă, rapidă și eficientă, oferind o soluție inovatoare și sigură pentru corectarea dioptriilor.

Dr. Madaras Zoltán formulează principala misiune a spitalului astfel: „Dorim să asigurăm îngrijiri medicale de calitate comunității și să contribuim prin cunoștințele noastre la îmbunătățirea calității serviciilor de sănătate la nivel local și regional. Facem acest lucru în cadrul unui spital în care ne-am încredința atât propria noastră sănătate, cât și pe cea a familiei noastre.’’  

Informații suplimentare:

Zalán Szakáli, Manager PR & Comunicare, zalan.szakali@wearezakali.com, 0746 075 529.