A Dora Optics megnyitotta nemzetközi szabványoknak is megfelelő magánkórházát

A Dora Optics megnyitotta nemzetközi szabványoknak is megfelelő magánkórházát

Marosvásárhely, 2024, Március 11. – A Dora Optics ünnepélyesen megnyitotta magánkórházának kapuit a közösség és a régió előtt, új korszakot nyitva a minőségi egészségügyi ellátás terén. A megnyitón tiszteletét tette Maros Megye Tanácsának elnöke, Péter Ferenc és Marosvásárhely polgármestere, Soós Zoltán. 

Szombaton ünnepélyes keretek között átadásra került a Dora Optics által megvalósított 5,5 millió eurós beruházás eredményeként létrejött több mint 2000 négyzetméter területtel rendelkező magánkórház, mely 30 fekvőbeteg ellátására alkalmas. Az intézmény a régió első olyan magánkórháza, amely maradéktalan megfelel a nemzetközi szabványoknak. 

Péter Ferenc, Maros Megye Tanácsának elnöke a megnyitón kiemelte „Örülök az olyan beruházásoknak, melyek Maros megye területén jönnek létre, különösen amikor egy egészségügyi intézményről van szó, ráadásul egy marosvásárhelyi beruházásáról. A fejlesztés az egészségügy egy olyan szegmensében jön létre, amely a megye erősségeihez tartozik. Fontos azt látni, hogy nem pusztán Marosvásárhely vagy Maros megye részesül e haszonból, hanem a teljes térség. Bátorító példa ez arra, hogy elhiggyük, itthon is érdemes és lehetséges kezdeményezni, ami kockázatot, befektetést, de új munkahelyeket is jelent. A fiataljainknak így teremtünk lehetőséget arra, hogy itthon maradjanak, és családot alapítsanak Maros megyében.

Az új Dora Optics Kórház saját parkolóval, lifttel rendelkezik, biztosítva a betegek teljes körű kényelmét és ellátását. A szolgáltatások közé tartoznak konzultációk, vizsgálatok, kezelések, műtétek, mintavételek és analízisek, melyeket a szemészet, a kardiológia, a fül-orr-gégészet, valamint a plasztikai sebészet területén végeznek a szakorvosok. A klinika infrastruktúrája lehetővé teszi, hogy mindegyik szakterület saját műtővel rendelkezzen, így párhuzamosan több orvos is tud majd dolgozni. A kórház kétlépcsős fejlesztésen fog átmenni: kezdetben a 30 fős személyzet ambuláns szakrendelést lát el, valamint olyan műtéteket végez, amelyek legfeljebb egynapos beutalást igényelnek. A második lépésben lehetővé fog válni az összetettebb, altatásban történő műtétek megszervezése is, amelyek számára akár a huzamosabb fekvőbeteg-ellátás is biztosítható. A fejlesztés legfeljebb fél évet vesz igénybe.

Marosvásárhely polgármestere,  Soós Zoltán  a hivatalos megnyitón a következő szavakkal üdvözölte az új kezdeményezést: „A Dora Optics magánkórházának felavatása Marosvásárhelyen egy új fejezetet nyit az egészségügyi szolgáltatások terén. Fontosnak tartom hangsúlyozni az innováció és a magas szintű egészségügyi ellátás iránti elkötelezettségemet ebben a projektben. Az ilyen jellegű beruházások nemcsak munkahelyeket teremtenek, hanem vonzóvá teszik városunkat azok számára, akik minőségi egészségügyi szolgáltatásokra vágynak. A klinika nemcsak Marosvásárhely lakóit szolgálja ki, hanem a teljes régiót, különösen a környező megyék betegeit. Célom, hogy minőségi egészségügyi ellátást biztosítsunk, és hozzájáruljunk a helyi és regionális egészségügy színvonalának növeléséhez. A kórház hozzájárul városunk fejlődéséhez és versenyképességéhez az egészségügyi turizmus terén.”

“Ez az épület és ez a beruházás szükséges lépés volt. 2024-ben biztosítanunk kell az egészségügyi ellátást, ami elsősorban az orvosi tevékenység minőségét jelenti, de ugyanakkor az épületét is, amely ezt a tevékenységet szolgálja. Biztosítanunk kell a szükséges teret a nagyszámú sebészeti beavatkozás elvégzéséhez, és azt is kívánjuk, hogy azoknak a kollégáknak is biztosítani tudjuk a szükséges teret, akik eddig nem jutottak el a műtőbe más szakterületeken” – nyilatkozta Dr. Madaras Zoltán, szemész főorvos.. A kórház modern infrastruktúrájával, szakképzett orvosokkal és személyzettel, valamint innovatív kezelési módszerek alkalmazásával széleskörű egészségügyi szolgáltatásokat nyújt a lakosság számára. A megnyitó után az intézmény elérhetővé vált mind a Marosvásárhelyen élők, mind pedig a környező megyék lakosai számára, elősegítve a helyi és a regionális egészségügyi színvonal emelkedését.

Dr. Madaras Zoltán hozzátette “Szeretnénk lehetőséget biztosítani minden fiatal, pályakezdő orvos számára, aki csatlakozni szeretne a csapatunkhoz, ahol a fejlődési lehetőséget kínálhatunk számukra.” 

A Dora Optics Magánkórház továbbra is elkötelezett a minőségi egészségügy iránt, és biztosítani kívánja, hogy a betegek a legmagasabb szintű ellátásban részesüljenek. 

Fotó: Radio Andrei Ioan